Sofi Ek     

FOTO: JONAS HOLMQVIST

SÅNGARE OCH LÅTSKRIVARE

"Sofi Ek debuterade med sin första singel ”Rum för själen” i 2018 och låten gick rakt in på P4 Sörmlands Topplista lyssnarna har troget röstat i hela 20 veckor. Sofi Ek är uppvuxen i Norrköping och Nyköping, och har levt med musiken som frilansande som sångerska och dansare i länder bl a Danmark och Grönland innan hon återvände till Norrköping.

 

I Grönlands storslagna och karga vildmark, då tog låtskrivandet fart och Sofi Eks första singel ”Rum för själen” är skriven just på Grönland. De två efterföljande singlarna, "Fyller mig med kraft" och "Fri till slut" är inspirerade från hennes arbete med unga grönländska tjejer och deras kamp för att mot alla odds kunna ta vara på livet och skapa nya möjligheter. 

 

1 januari släpper Sofi Ek nästa singel som heter "Förlåt" följt av ytterligare flera singlar under våren. Musiken är innerlig men också pampig där Sofi får fullt utrymme för sin mångfasetterade sångröst, och blandar det hon älskar mest musikaliskt – jazzens lekfullhet, folkvisans melankoli och kraften i soulmusiken."

 

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ MUSIKEN

 CREATE TO BE FREE

E-POST: MAIL@SOFIEK.COM  TEL: +46(0)72 715 69 47

  • Black Spotify Ikon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle