top of page
5BE8991C-8AED-4FA0-9F88-0AD63E2F91AB_edited.jpg

Sofi Ek har äntligen hittat hem

Sofi Ek har äntligen hittat hem och har bildat duo med musikern och låtskrivaren Robert Falco och det firar de med deras senaste släpp VÄGEN HEM.

Resan började redan 2018 när Sofi Ek och Robert Falco möttes på en internationell låtskrivarretreat och på bara 4 timmar skrev deras första låt tillsammans. Därefter har de starka och omisskännliga låtarna avlöst varandra och det tog inte lång tid tills de blev ett par även i sitt privata liv.

 

Det har under åren blivit flera nya låtar, Rum för själen (2018) gick rakt in på P4 Sörmlands Topplista där lyssnarna troget röstade fram låten i hela 20 veckor. Därefter släpptes Fyller mig med kraft (2018), Fri till slut (2019), Förlåt (2021), Även jag (2021), och nu med den rykande färska singeln Vägen hem (2022), som inte kunde vara mer passande. För i år bestämde de sig för att äntligen ta steget som de drömt om och har nu flyttat ihop i deras drömhus på landet utanför Norrköping. Här finns ännu mer plats för musiken med deras helt egna musikstudio och precis som texten i Vägen hem, får duon nu uppleva att om vi lyssnar till vårt hjärta hittar vi alltid hem även om vi ibland går vilse och tappar bort oss på livets slingriga väg.

Sofi Ek m Band Press.jpg

SOFI EK M/BAND FOTO:NICLAS KINDAHL

När duon spelar live ändras uppsättningen musiker dynamiskt tillsammans med låtarna. Allt som oftast är det Sofi Ek på sång, Robert Falco på piano och gitarr, men de växlar båda mellan med sång/gitarr/piano i olika arrangemang.

 

På percussion ansluter Liuva Flaquet, och Sara Bokvist på gitarr och bas.

 

Flera låtar lyfts fram extra genom vackra stråkarrangemang av Mikaela Grönberg på cello och Malin Bratt på viola.

 

Musikproducent är Anders Berlin, Over the top studios och videoproducent Alfred Vretander, YAO production.

Sofi Ek och Robert Falco ger ett musikaliskt uttryck som rör sig fritt mellan poppiga hooks, varm soul, världsmusik, folk, jazz och country som klär de personliga texterna om hur ljuset alltid segra mot mörkret.

Liu Flaquet_band.jpg
IMG_6254.JPG
Sara Bokvist _ Malin Bratt.jpg
Malin Bratt_Sara Bokvist.jpg

LIUVA FLAQUET

SOFI EK & ROBERT FALCO

SARA BOKVIST / MALIN BRATT

MALIN BRATT / SARA BOKVIST

 
MUSIKVIDEOS PÅ YOUTUBE

bottom of page