Singer &Songwriter

FOTO: JONAS HOLMQVIST

OM MIN MUSIK

"Sofi Ek debuterade hon med sin första singel ”Rum för själen” i 2018 och låten gick rakt in på P4 Sörmlands Topplista lyssnarna har troget röstat i hela 20 veckor!

Nu släpper hon en låt som heter ”Fri till slut” och det är ännu en låt med budskap om mod, valmöjligheter och styrkan att sätta gränser.

”Jag hoppas att sångerna kommer ge stöd, pepp och glädje till andra, på samma sätt som sångerna har hjälpt mig att klättra upp ur det mörka hålet”, säger Sofi Ek.

 

Sofi Ek är uppvuxen i Norrköping och Nyköping, och hennes intresse för sång och dans har varit där sen hon var liten. Som 15 åring att hon tog det stora steget att flytta hemifrån för att gå dansgymnasium i Västerås, och fortsatte sen med musikalutbildning i Göteborg, och vidare till Köpenhamn för att jobba som musikalartist och sjunga jazz.

 

Drömmen om att skriva egen musik har alltid varit där och när möjligheten kom att få jobba i Grönlands storslagna och karga vildmark, då tog låtskrivandet fart. Sofi Eks första singel ”Rum för själen” är skriven just på Grönland. Många av Sofi’s låtar är inspirerade från hennes arbete med unga tjejer i Grönlands nationella flickkör som möter utmaningar på alla nivåer och deras kamp för att mot alla odds kunna ta vara på livet och skapa nya möjligheter i livet.

 

Den andra singeln Sofi Ek har släppt heter ”Fyller mig med kraft” och handlar om hur man kan frigöra sig från ”våld i nära relation”. Den inre resan har varit minst lika omtumlande som den yttre, men nu har Sofi Ek återvänt till Norrköping och bosatt sig nära familjen. Med tre barn och skilsmässan bakom sig önskar Sofi att kunna vara en förebild och ge inspiration till andra att det aldrig är för sent att gå efter sina drömmar.

 

Musiken är innerlig men också pampig där Sofi får fullt utrymme för sin mångfasetterade sångröst, och blandar det hon älskar mest musikaliskt – jazzens lekfullhet, folkvisans melankoli och kraften i soulmusiken.

I både text och musik vill hon framför allt visa på vilka möjligheter livet har att ge även efter det allra mörkaste.

 

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ MUSIKEN

 CREATE TO BE FREE

E-POST: MAIL@SOFIEK.COM  TEL: +46(0)72 715 69 47

  • Black Spotify Ikon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle