MUSIK

FOTO: REBECCA JÄRVINEN

OM MIN MUSIK

"Sofi Ek debuterade hon med sin första singel ”Rum för själen” i 2018 och låten gick rakt in på P4 Sörmlands Topplista lyssnarna har troget röstat i hela 20 veckor!

Nu släpper hon en låt som heter ”Fri till slut” och det är ännu en låt med budskap om mod, valmöjligheter och styrkan att sätta gränser.

”Jag hoppas att sångerna kommer ge stöd, pepp och glädje till andra, på samma sätt som sångerna har hjälpt mig att klättra upp ur det mörka hålet”, säger Sofi Ek.

 

Sofi Ek är uppvuxen i Norrköping och Nyköping, och hennes intresse för sång och dans har varit där sen hon var liten. Som 15 åring att hon tog det stora steget att flytta hemifrån för att gå dansgymnasium i Västerås, och fortsatte sen med musikalutbildning i Göteborg, och vidare till Köpenhamn för att jobba som musikalartist och sjunga jazz.

 

Drömmen om att skriva egen musik har alltid varit där och när möjligheten kom att få jobba i Grönlands storslagna och karga vildmark, då tog låtskrivandet fart. Sofi Eks första singel ”Rum för själen” är skriven just på Grönland. Många av Sofi’s låtar är inspirerade från hennes arbete med unga tjejer i Grönlands nationella flickkör som möter utmaningar på alla nivåer och deras kamp för att mot alla odds kunna ta vara på livet och skapa nya möjligheter i livet.

 

Den andra singeln Sofi Ek har släppt heter ”Fyller mig med kraft” och handlar om hur man kan frigöra sig från ”våld i nära relation”. Den inre resan har varit minst lika omtumlande som den yttre, men nu har Sofi Ek återvänt till Norrköping och bosatt sig nära familjen. Med tre barn och skilsmässan bakom sig önskar Sofi att kunna vara en förebild och ge inspiration till andra att det aldrig är för sent att gå efter sina drömmar.

 

Musiken är innerlig men också pampig där Sofi får fullt utrymme för sin mångfasetterade sångröst, och blandar det hon älskar mest musikaliskt – jazzens lekfullhet, folkvisans melankoli och kraften i soulmusiken.

I både text och musik vill hon framför allt visa på vilka möjligheter livet har att ge även efter det allra mörkaste.

 

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ MUSIKEN

SOFI & ROBERT - EN NY DUO

 

Duon består av sångare och låtskrivare Sofi Ek och Robert “Falco” Järnskoog. Det musikaliska samarbetet upplevdes förutbestämt när de träffades på en internationell låtskrivarkurs maj 2018, där de skrev sitt första gemensamma låt “Säg Att Allting Går”.

Kommunikation utan ord var ett faktum och den musikaliska samstämmigheten i samarbetet är starkt både i låtskrivandet och på scen.

Vår musik är inte bara låtar. Det är musikaliska noveller som berättar en historia i ord, ton, energi och känslor. Vi skapar utifrån en kärlek att söka melodier i melodin. Att musiknovellen tar med lyssnaren genom olika teman och låter denne möta olika karaktärer där t ex pianot möter sången i ett kärleksdrama. Melodiskt, synkoperat och med en toner av ljus och hopp.  

Valet att skapa på svenska var bara självklart från start. Vi upplever en mycket starkare skapande kraft att skriva text och musik på svenska. Det ger tillgång till en intensivare och starkare känslomässig kanal. Vi skapar kännande och tänkande musik och vi tror att upplever mycket av det vi upplevde när musiken skapades och det vi känner när vi framför den.  

LYSSNA PÅ VÅR MUSIK HÄR - KLICKA!

ROBERT  FALCO

​​

Robert Falco debuterade med sin första singel “Silence” i 2018. Produktionen är ett souligt resultat av att Robert Falco återförenades med jazzmusikern och producenten Paal Arnesen på skivbolaget Stereo Presidents hösten 2017.  Tillsammans med Sergio Do Carmo, DJ, producent och medgrundare av Stereo President så uppstod ett mycket lyckat samarbete. 

Falco är uppvuxen i Stockholm och har spelat klaviatur, gitarr och stått för leadsång i ett antal olika musikprojekt inom genre rock, soul, funk och jazz.

Robert Falcos musikaliska rötter sträcker sig från klassisk musik till heavy metal och någonstans i mitten finns en sann kärlek till pop, soul, rock och musik skapad av begåvade musiker som Marc Cohn, Bruce Hornsby och Michael Ruff.  

Läs mer på  WWW.ROBERTFALCO.SE  Klicka här! 

 ARTIST       SÅNGPEDAGOG    LIVSCOACH      SÅNG       KREATIVITET

E-POST: MAIL@SOFIEK.COM  TEL: +46(0)72 715 69 47

  • Black Spotify Ikon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle