OM MIG

FOTO: REBECCA JÄRVINEN

SAGAN OM SOFI

När det var dags för examenskonserten för den 3-åriga Sångare/Sångpedagog-utbildningen vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn, valde jag att skriva min allra första låt. Jag satte mig vid pianot och på fem minuter hade den landat hos mig, med text, ackord och melodi helt färdig. Efteråt satt jag helt i chock över att det hade gått så lätt och metoden som jag hade använt bottnade i den kurs som jag hade följt ”Konsten att vara kreativ”med Julia Cameron.

För mig var det självklart att börja skriva mina egna låtar och den önskan hade legat gömd inne i mitt hjärta sedan jag stod och lyssnade på Lisa Nilssons skivsläppskonsert på Bengans i Göteborg. Där och då visste jag, mitt hjärtas röst ropade högt av längtan och jag grät av insikten, men inte förrän efter flera år som frilansande sångerska, musikalartist, dansare i modernt danskompani, jazzsångerska på Köpenhamns jazzklubbar, körledare, sång/danspedagog, instruktör inom läkande och frigörande dans, hade jag modet att för allvar börja skriva mina egna sånger. Mitt låtskrivande tog verkligen fart när jag och min familj flyttade till Grönland för att uppleva ett riktigt äventyr. Vi bodde där i tre händelserika år och den arktiska kulturen och naturen på Grönland förde mig på ett sätt ännu närmare mitt ursprung och jag vågade kliva in i mitt eget ljus och följa mitt hjärtas röst.

Min fascination för att skriva låtar är nära sammanbunden med mitt stora intresse för människans kreativa själ. För mig är vi alla kreativa och nyckeln till ett helt liv är vi låter vårt skapande och själen få höras. Därför har jag aldrig kunnat välja endast en väg att gå på. Jag har studerat dans, sang och teater, jag har studerat Psykologi och Pedagogik på universitetet, jag har utbildat mig till sångcoach i Komplett sångteknik, instruktör i läkande dans och låtskrivartekniker. Men den viktigaste utbildningen har jag fått genom erfarenheten att vara mamma till tre underbara barn. Föräldraskapets visdom och kunskapen om kreativitetens psykologi har burit mig igenom livets slingriga väg och gett mig styrkan att kunna resa mig upp och hela tiden hitta sätt att tända glöden i själens eld. 

Mitt terapeutiska arbete springer likt mina sånger ur en övertygelse om att allt består av att själen läker och växer genom skapande. Lär vi oss att lyssna på den där lilla konstnären där inom oss, den levande vildkvinnan som pulserar i vårt blod, ursprungets flod som flyter genom vårt hjärta – så kommer vi närmare ett liv i sanning. Min önskan är att locka fram ditt unika potential, lösa upp blockeringar som ligger och spärrar ditt skapande och din möjlighet för att skapa ett liv mer i balans. Jag älskar att förstärka och inspirera andra och coachar både grupper och enskilda så att de kan blomstra och uttrycka sig mer fritt. Genom kreativitets-psykologien visdom kan vi hitta många redskap och metoder som bidrar till du lättare hör din inre röst, fyller ditt liv med mer glädje, ser möjligheterna i dina nuvarande omständigheter och med små medel kan uppnå stor lycka och självförverkligande. ”

LÄS MER I SOFI'S BLOGG

INSTAGRAM

WHAT PEOPLE SAY

Sabina Larsson, Artist

”Idag har jag tagit min första sånglektion hos Sofi, vilket var över förväntan. Jag har gått till massvis med sångpedagoger men aldrig fått så mycket praktiskt att jobba med på bara en timma! Dessutom gick jag därifrån med en större tro på min röst och mitt artisteri. Jag kommer definitivt boka in mig igen inom kort.”

Alfred Yao, Artist

"Jag har sedan flera år tillbaka känt att jag haft sången inom mig, men aldrig tagit tag i att ta sånglektioner.Efter att jobbat med musik i tre år och sjungit med i ett band i ett drygt år gjorde jag slag i saken 30 år gammal.Så nu har jag hunnit gå några lektioner för Sofi och vilken skillnad, jag är mycket säkrare, stabilare och har fått en helt annan klang i min sång. Och det är bara börja då jag tänker ta hjälp av Sofis kunskap för en lång tid framöver."

Julia Beyk, Skådespelare

"I have always believed that I can never sing, I have no ear and no voice. I did not know how to breathe, how to control my body and feel it. I could not even imagine before meeting with Sophia that the vocals can be easy, fun and very interesting. She finds a special way to explain to you what the path to a beautiful voice should be. Soon I will have a performance and I took a difficult song. I know that I will succeed. Thank you for a serious professionalism.”

Kicki Kjellström, Skådespelare

”Man kan inte lära gamla hundar sitta.....eller kan man? Jag har i hela mitt liv sjungit, men hellre än bra och det var många som skrattade när jag skulle få sånglektioner av Sofi, och vi skojade om det...ett hopplöst fall, nu skulle hon få nåt att jobba med😂😂Men Sofi med sin kunskap, enastående teknik och förmåga att motivera och inspirera har på ganska kort tid fått mig att ta toner som jag inte ens kunnat drömma om, och sjunga rena toner som jag aldrig kunnat förut. Stor kram Sofi, bra jobbat 😍”

Simon Salminen Åkervall , Musiker

"Jag har gått kör sen årskurs 7 så jag känner till de flesta sångtekniker men har aldrig riktigt kunna ”kontrollera dem” vilket jag känner att jag börjar kunna nu efter dina lektioner. Jag tycker att det sättet du lärt ut på har hjälpt mig väldigt mycket, att du visar och förklarar hur det fungerar, du kommer också fram och hjälper en när man ej får till det vilket jag ser som ett plus. Jag trodde inte att jag kunde få ut så pass starka (och höga) toner med solo sång som jag nu fått veta med hjälp av dig. Jag överaskar mig själv nu när jag får till alla dessa tekniker och lyckas med kraften, tonerna, andningen och allt som kommer till där emellan så jag uppskattar verkligen din hjälp med det hela! Tack så mycket! "

 ARTIST       SÅNGPEDAGOG    LIVSCOACH       SOFI EK        SÅNG       KREATIVITET

E-POST: MAIL@SOFIEK.COM  TEL: +46(0)72 715 69 47

  • Black Spotify Ikon
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle