top of page
6P8A6640_lÜgupplîst.jpg

FOTO: NICLAS KINDAHL

SAGAN OM SOFI

About Me 

När det var dags för examen vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn efter tre år intensiv utbildning till Sångare/Sångpedagog, valde jag att skriva min allra första låt. Jag satte mig vid pianot och på fem minuter hade den landat hos mig, med text, ackord och melodi helt färdig. Efteråt satt jag helt i chock över att det hade gått så lätt och metoden som jag hade använt bottnade i den kurs som jag hade följt ”Konsten att vara kreativ”med Julia Cameron.

För mig var det självklart att börja skriva mina egna låtar och den önskan hade legat gömd inne i mitt hjärta sedan jag stod och lyssnade på Lisa Nilssons skivsläppskonsert på Bengans i Göteborg. Där och då visste jag, mitt hjärtas röst ropade högt av längtan och jag grät av insikten, men inte förrän efter flera år som frilansande sångerska, musikalartist, dansare i modernt danskompani, jazzsångerska på Köpenhamns jazzklubbar, körledare, sång/danspedagog, instruktör inom läkande och frigörande dans, hade jag modet att för allvar börja skriva mina egna sånger. Mitt låtskrivande tog verkligen fart när jag och min familj flyttade till Grönland för att uppleva ett riktigt äventyr. Vi bodde där i tre händelserika år och den arktiska kulturen och naturen på Grönland förde mig på ett sätt ännu närmare mitt ursprung och jag vågade kliva in i mitt eget ljus och följa mitt hjärtas röst.

Min fascination för att skriva låtar är nära sammanbunden med mitt stora intresse för människans kreativa själ. För mig är vi alla kreativa och nyckeln till ett helt liv är vi låter vårt skapande och själen få höras. Därför har jag aldrig kunnat välja endast en väg att gå på. Jag har studerat dans, sang och teater, jag har studerat Psykologi och Pedagogik på universitetet, jag har utbildat mig till sångcoach i Komplett sångteknik, instruktör i läkande dans och låtskrivartekniker. Men den viktigaste utbildningen har jag fått genom erfarenheten att vara mamma till tre underbara barn. Föräldraskapets visdom och kunskapen om kreativitetens psykologi har burit mig igenom livets slingriga väg och gett mig styrkan att kunna resa mig upp och hela tiden hitta sätt att tända glöden i själens eld. 

Mitt terapeutiska arbete springer likt mina sånger ur en övertygelse om att allt består av att själen läker och växer genom skapande. Lär vi oss att lyssna på den där lilla konstnären där inom oss, den levande vildkvinnan som pulserar i vårt blod, ursprungets flod som flyter genom vårt hjärta – så kommer vi närmare ett liv i sanning. Min önskan är att locka fram ditt unika potential, lösa upp blockeringar som ligger och spärrar ditt skapande och din möjlighet för att skapa ett liv mer i balans. Jag älskar att förstärka och inspirera andra och coachar både grupper och enskilda så att de kan blomstra och uttrycka sig mer fritt. Genom kreativitets-psykologien visdom kan vi hitta många redskap och metoder som bidrar till du lättare hör din inre röst, fyller ditt liv med mer glädje, ser möjligheterna i dina nuvarande omständigheter och med små medel kan uppnå stor lycka och självförverkligande. ”

​​

INSTAGRAM

bottom of page